Elämänkerta

Kari Hyyryläinen, alias Kari Kanto on 65-vuotias nuorukainen lähtöisin Etelä-Savosta Ristiinan pitäjästä.

Karin elämässä takanapäin on lähes 25 vuotta työtä kuljetusalalla säiliöautofirman palveluksessa. Siellä ura eteni vuosien mittaan ajajasta kuljetusesimieheksi.

Musiikki ja laulaminen oli kuitenkin jo työaikana ammattimaisena harrastuksena, ja Kari siirtyikin kokopäivätoimiseksi ammattitaiteilijaksi vuonna 1995.

Harrastuksen ammattimaisuutta kuvaa jo tämä korkeatasoisten laulunopettajien lista:

Karin työ- tai taiteilijanimi Kanto syntyi jo uran alkuvaiheessa tarpeesta yksinkertaiseen ja selkeään esiintymisnimeen - Etelä-Euroopan maissa pidetyissä konserteissa "Hyyryläinen" osoittautui pian sanahirviöksi, jota ei ollut tarpeellista kuljettaa mukana uran kehittyessä. Työnimeksi löytyi suomalainen "Kanto" kirjoitettuna kovalla K:lla - erotukseksi italian kielen sanasta "canto", joka tarkoittaa laulua.

 

Ajatuksia

Kari on yhteiskunnallinen pohdiskelija. Taiteilija ei ole koskaan todellisuudesta irrallaan, vaan päinvastoin ottaa jatkuvasti vastaan ympäristönsä vaikutteita. Elämä ympärillämme on haihtuvaa, ja siksi virran on annettava viedä mukanaan juuri nyt - elettävä tässä hetkessä, sillä nykyisyys on huomisen historiaa.

Taiteilijan työ tuo Karille myös painavan vastuun; luovan työn tekijä tuntee laulun syvälle menevät vaikutukset, ja tästä voimasta on myös otettava vastuu vastaanottajan suurena kunnioittamisena.

Mutta yhtä tärkeää kuin tinkimätön ammattitaito on myös huumori ja tuoreus työn teossa - eihän taiteilija koskaan voi olla täydellinen ja virheetön - sen sijaan hän on alati säröilevä ja inhimillinen kokeilija - uuden etsijä ja uuden luoja.


Kesäisin Karin voit tavata vaikka jossain Mikkelin torikahviloista - talvisin ehkäpä sisätiloista Kauppahallista ... siis aitojen ihmisten ja elämän keskeltä!

Törmäillään - musiikilla tai ilman!